HomeПродуктиIpalyss®

Най-лекият сред лекия дизайн

“Лекият дизайн” оказва съществено влияние в много области като архитектура, производство и мода. За да постигнем „лек дизайн“ в санитарната керамика, трябваше да създадем нов материал, позволяващ изработката на супер тънки мивки, които едновременно да са издръжливи и елегантни. Така създадохме Diamatec, който направи възможно тънките ръбове на мивките IPALYSS® да са толкова здрави.
Нашата колекция IPALYSS® се състои от три варианта на мивки купи. Можете да избирате вариант с преливник, без преливник или с борд и преливник - колекцията предлага гъвкаво и практично решение за съчетаване на форма и функция. С технологията Diamatec колекцията IPALYSS® е толкова издръжлива, колкото и елегантна.
Подходящи за широк спектър от приложения, мивките IPALYSS® са достатъчно здрави, за да издържат на интензивна употреба и достатъчно красиви, за да осигурят желаното ниво на лукс - в изискани жилища, висок клас хотели и ресторанти.
     

Идеята зад този дизайн

Робин Левин, дизайнер:
“Лекотата на дизайна е изразена чрез комбинация от два ключови елемента: вдлъбната външна страна с малък отпечатък и изключително фин ръб. Изключително здравият керамичен материал от Diamatec ми позволи да създам визия, която изглежда почти като цвете. Крехкият вид е измамен, подобно на цвете брулено от вятър – финото може да е здраво. Както винаги, и при дизайна на IPALYSS® съм търсил красота, съчетана с функционалност. Вярвам, че наистина съм постигнал това.
Тънките ръбове означават максимално използване на вътрешността, като е предотвратено изпръскването и задържането на капки по повърхността. Продълговатият фин отвор на преливника, който се произвежда така трудно, внася допълнително елегантен щрих към тези красиви мивки, които са определено и много функционални”.

Тестване на Diamatec в Luctedon

Diamatec, нашият нов фин керамичен материал, е разработен след проучвания в области, където се очаква керамиката да бъде здрава и атрактивна, като например при керамичните съдове за хранене в хотелите. Избрахме най-добрите и най-новите технологии и прецизно смесихме съставки като алуминиев окис, известен със своята твърдост и здравина, и шамот, който предотвратява напукването и добавя структурна здравина. Резултатът е нов материал, който е особено подходящ за пространства с високи изисквания, където съчетаването на неоспорима естетика с изключителни трайност и здравина е от първостепенно значение.
За да гарантираме, че мивките IPALYSS® могат да издържат на интензивна употреба в продължение на дълъг период от време, работихме с Luctedon, независим институт за тестване на материали. Както се вижда по-долу, някои проби от нашия материал Diamatec не могат да бъдат счупени при удар с максималната възможна енергия, която машината за изпитване прилага; докато всички проби на конкурентите ни бяха счупени от приложената енергия в работния диапазон на машината.

Изпитани на якост

Diamatec е кулминацията в 200-годишната история на иновациите в производството на керамични продукти от Ideal Standard. Нашата революционна керамика ни позволява за пръв път да произвеждаме продукти за баня с много фини, тънки, прави ръбове, които въпреки това са изключително здрави и подходящи за широк спектър от пространства с високи изисквания.
Diamatec се представи добре също и при теста за отчупване на ръбовете, при който върху продукта се въздейства с люлееща се метална топка. Тези резултати илюстрират устойчивостта на Diamatec, която ни позволява да твърдим, че сме открили свещения граал в керамиката: изключително здрави, тънки и прави ръбове.

Ipalyss® Брошура