HomeПродуктиIpalyss®

Най-лекият сред лекия дизайн

“Лекият дизайн” оказва съществено влияние в много области като архитектура, производство и мода. За да постигнем „лек дизайн“ в санитарната керамика, трябваше да създадем нов материал, позволяващ изработката на супер тънки мивки, които едновременно да са издръжливи и елегантни. Така създадохме Diamatec, който направи възможно тънките ръбове на мивките IPALYSS® да са толкова здрави.
Нашата колекция IPALYSS® се състои от три варианта на мивки купи. Можете да избирате вариант с преливник, без преливник или с борд и преливник - колекцията предлага гъвкаво и практично решение за съчетаване на форма и функция. С технологията Diamatec колекцията IPALYSS® е толкова издръжлива, колкото и елегантна.
Подходящи за широк спектър от приложения, мивките IPALYSS® са достатъчно здрави, за да издържат на интензивна употреба и достатъчно красиви, за да осигурят желаното ниво на лукс - в изискани жилища, висок клас хотели и ресторанти.
     

Идеята зад този дизайн

Робин Левин, дизайнер:
“Лекотата на дизайна е изразена чрез комбинация от два ключови елемента: вдлъбната външна страна с малък отпечатък и изключително фин ръб. Изключително здравият керамичен материал от Diamatec ми позволи да създам визия, която изглежда почти като цвете. Крехкият вид е измамен, подобно на цвете брулено от вятър – финото може да е здраво. Както винаги, и при дизайна на IPALYSS® съм търсил красота, съчетана с функционалност. Вярвам, че наистина съм постигнал това.
Тънките ръбове означават максимално използване на вътрешността, като е предотвратено изпръскването и задържането на капки по повърхността. Продълговатият фин отвор на преливника, който се произвежда така трудно, внася допълнително елегантен щрих към тези красиви мивки, които са определено и много функционални”.

Тестване на Diamatec в Luctedon

Diamatec, нашият нов фин керамичен материал, е разработен след проучвания в области, където се очаква керамиката да бъде здрава и атрактивна, като например при керамичните съдове за хранене в хотелите. Избрахме най-добрите и най-новите технологии и прецизно смесихме съставки като алуминиев окис, известен със своята твърдост и здравина, и шамот, който предотвратява напукването и добавя структурна здравина. Резултатът е нов материал, който е особено подходящ за пространства с високи изисквания, където съчетаването на неоспорима естетика с изключителни трайност и здравина е от първостепенно значение.
За да гарантираме, че мивките IPALYSS® могат да издържат на интензивна употреба в продължение на дълъг период от време, работихме с Luctedon, независим институт за тестване на материали. Както се вижда по-долу, някои проби от нашия материал Diamatec не могат да бъдат счупени при удар с максималната възможна енергия, която машината за изпитване прилага; докато всички проби на конкурентите ни бяха счупени от приложената енергия в работния диапазон на машината.

Изпитани на якост

Diamatec е кулминацията в 200-годишната история на иновациите в производството на керамични продукти от Ideal Standard. Нашата революционна керамика ни позволява за пръв път да произвеждаме продукти за баня с много фини, тънки, прави ръбове, които въпреки това са изключително здрави и подходящи за широк спектър от пространства с високи изисквания.
Diamatec се представи добре също и при теста за отчупване на ръбовете, при който върху продукта се въздейства с люлееща се метална топка. Тези резултати илюстрират устойчивостта на Diamatec, която ни позволява да твърдим, че сме открили свещения граал в керамиката: изключително здрави, тънки и прави ръбове.

Всички Ipalyss продукти

  • Зона за умивалник

    Зона за умивалник

    Това е най-често използваната част от банята....

    Това е най-често използваната част от банята. Затова изберете дизайн, който най-пълно задоволява Вашия вкус и напълно отговаря на Вашите изисквания. Независимо дали сте почитател на съвременното или класическото, заоблените или правилните геометрични форми, Ideal Standard предлага всякакви решения, които да Ви помогнат да създадете Вашата идеална баня.

Ipalyss® Брошура