HomeРесурсиFAQ

FAQ

Планиране на банята

1. Има ли бърз и лесен начин за реновиране на банята?

Можете да освежите банята си и без да правите голям ремонт като смените смесителите или замените умивалника с нов. Разчистете бъркотията с по- голям шкаф или обновете душ кабината си с лесен за инсталиране душ панел. Пълното реновиране е по- трудно, но Ideal Standard ви улеснява със съвършени продукти за всяка част от банята, които се комбинират по между си за красиво преобразяване на вашата баня. 

2. Предлага ли Ideal Standard решения за всяка баня?

Ideal Standard предлага голямо разнообразие от продукти, което ще ви позволи да създадете идеалната баня, независимо от нейния размер. Предлагаме различни видове продукти в различни размери, за да намерите перфектното решение за вашето пространство.

3. Възможно ли е да се комбинират продукти от различни колекции?

Разбира се, че да. Но не забравяйте да обмислите колко е важен дизайнът на всеки продукт. В нашите брошури ще намерите допълващи продукти от други колекции. 

Поддръжка

1. Порцеланови изделия - почистване и поддръжка.

Керамичните продукти Ideal Standard - мивки, тоалетни и поддушови корита - са направени така, че да ви служат безупречно дълги години, ако ги поддържате. Ето нашите препоръки за поддържане в най-добро състояние: 

Да:
Почиствайте ги редовно след употреба, за да не позволите появата на мръсотия и наслоявания.
Използвайте топла сапунена вода или течен препарат за почистване. Бъдете сигурни, че продуктите са хубаво измити със сапунена вода, за да не корозират металните повъхности. Избягвайте употребата на продукти, съдържащи белина.
Поправяйте течащите кранчета - това ще предотврати появата на петна и натрупване на котлен камък.
Използвайте периодично препарати за почистване на котлен камък, следвайки инструкциите на производителя. Изплаквайте обилно с вода след употреба.

Не:
Не слагайте белина в казанчето - това може да повреди вътрешните части. Можете, разбира се, да я използвате в самата тоалетна чиния.
Не оставяйте силни препарати да действат в тоалетната за цяла нощ.
Не смесвайте различни препарати в тоалетната - те могат да излъчат отровни газове. 

2. Акрилни вани и поддушови корита - почистване и поддръжка.

Акрилните продукти Ideal Standard - вани, панели за вани и поддушови корита - са направени така, че да ви служат безупречно дълги години, ако ги поддържате. Ето нашите препоръки за поддържане в най-добро състояние: 

Да:
Почиствайте ги редовно след употреба, за да не позволите появата на мръсотия и наслоявания.
Използвайте сапунена вода или почистващ препарат Cif. Избягвайте да покривате метал с Cif. 
Поправяйте течащите кранчета - това ще предотврати появата на петна и натрупването на котлен камък.
Полирайте малките драскотини или износвания с лек полиращ разтвор.

Не: 
Не оставяйте пръски от сапун или шампоан - те могат да причинят перманентни петна.
Не оставяйте в близост запалени цигари или горящи свещи.
Не използвайте домакински почистващи продукти като обезцветител за боя, лакочистител, препарати за петна, белина, парфюм, афтършейв или силни дизенфектанти, тъй като те ще наранят повърхността.
Не използвайте продукти или препарати различни от почистващият препарат Cif.
Не оставяйте ароматерапевтични масла, неизмити по повърхността на ваната. Тези продукти не оставят следи, когато горещата вода ги отмива, но контактът им с повърхността за по-дълго време може да я увреди.

3. Душ кабини - Какво е Click and clean? Какво е Idealclean?

 • Click and clean. Ролките на душ кабините и панелите се откачат лесно,  за да се почистят. Обратното поставяне е лесно и гарантира непромокаемо уплътнение.
 • Idealclean - покритието на прозрачното стъкло помага за по-лесно почистване, като остава чисто стуклото за по-дълго, намалявайки времето за чистене до 90%.

4. Смесители за баня и кухня - почистване и поддръжка

Да: 
Почиствайте ги редовно след употреба, за да не позволите появата на мръсотия и наслоявания.
Почиствайте с топла вода и няколко капки течен почистващ препарат, след което изплаквайте добре и подсушавайте с мека и суха кърпа.
Използвайте от време на време щадящи препарати за котлен камък, следвайки инструкциите на производителя. Изплаквайте обилно с вода веднага след използване. Почиствайте и подсушавайте според инструкциите по-горе.

Не: 
Не използвайте домакински почистващи материали като обезцветител за боя, лакочистител, препарати за петна, белина, парфюм, афтършейв или силни дизенфектанти, тъй като те ще наранят повърхността.
Не използвайте измиващи препарати с абразивни частици.
Не драскайте повърхността -  драскотините могат да причинят корозия.

5. Мебели за баня - почистване и поддръжка.

Да:
Почиствайте мебелите с влажна кърпа, след което подсушавайте внимателно.
Почиствайте веднага разляти течности с чиста и суха кърпа.
Избягвайте директен контакт с вода или влага, докато почиствате мебели с вградени лампи или други електрически части.

Не:
Не използвайте химически или абразивни препарати при почистването.

6. Душ кабини - почистване и поддръжка.

Да: 

 • Почиствайте вратата на душ кабината след всяко ползване като забърсвате с мека кърпа стъклото и металните части. Това ще предотврати варовикови натрупвания, особено в райони с по-твърда вода. Наслоеният котлен камък може да бъде труден за премахване.

Не: 

 • Не използвайте абразивни препарати, тъй като те ще разрушат покритието на повърхността.
 • Не използвайте прахообразни препарати. Може да използвате течни препарати без съдържание на алкохол.
 • Не използвайте продукти, съдържащи амоняк, ацетон или алкохол, тъй като те ще наранят повърхността. Избягвайте контакт с химикали и органични разтвори.

Следпродажбен сервиз

1. Каква е гаранцията на продуктите Ideal Standard?

За информация относно сроковете и условията на гаранциите ни посетете нашата страница Гаранционен срок.

2. Имам специфичен въпрос за поддръжка, на който не е отговорено тук.

За запитвания относно поддръжка и инсталиране на придуктите, моля посетете нашия сайт за резервни части и инструкции за монтаж:

http://spareparts-is.com

Технически характеристики

1. Какви са предимствата при използването на смесител с дебит 5 l/m?

Ideal Standard предлага смесители с вграден регулатор на разхода на вода до 5 литра в минута, което намалява значително консумацията на вода. Замяната на старият смесител с нов ще ви позволи да използвате значително по-малко вода за вашите нужди.

Спестяване на вода, енергия и финансови средства

1. Какви са възможните решения за спестяване на вода, енергия и финансови средства?

Водата е най-ценният ресурс на Земята. Следователно е жизненоважно за нас да се научим как да управляваме разхода на вода разумно. Идеи за спестяване, които предлага Ideal Standard:

 • Казанчетата Ideal Standard са оборудвани с двоен бутон, който позволява две степени на пускане на водата. Пълната степен e 4.5 или 6 литра или по- ниската- 2.5 или 3 литра.
 • Смесителите Ideal Standard с Click технология намалят водната струя с 50%, когато ръкохватката е наполовина/ click вдигната. Ако пожелаете, водната струя може да бъде и по-силна – когато вдигнете ръкохватката още по-нагоре. Избирайки смесителите с Click технология, вие можете да определяте максималната температура на водата за повече сигурност и енергоспестяване.
 • Вграденият ограничител на смесителят за умивалник, душа или кухненският смесител ограничава максималният разход на вода до 5 или 8 литра на минута. 
 • Термостатните смесители Ideal Standard ви позволяват бързо и сигурно да фиксирате желаната  от вас температурата на водата, при  максимална граница на безопасност 40 градуса.
 • Заменете старата душ глава с нова от серията Idealrain. С вграденият си ограничител тези душ глави осигуряват разход от 12 литра на минута.

Разни

1. Има ли фирмен магазин?

Продуктите на Идеал Стандард – Видима АД  се разпространяват чрез търговци на едро.

2. Къде мога да намеря информация за цените на продуктите Ideal Standard?

Моля, обадете се на телефон +369 675 30362 или +359 675 30806 и попитайте за Ценова листа Ideal Standard. 
Или pосетeте най-близкия Ideal Standard шоурум. 
Или изтеглeте ПДФ на каталога Ideal Standard от Каталог & брошури.