HomeЗа насНовини & За медиитеОфициално съобщение от Ideal Standard

Относно: Положителни случаи с Covid-19 в завода за санитарна керамика на „Идеал Стандарт – Видима“

Още от началото на епидемичната обстановка в компанията са въведени строги противоепидемични мерки и до месец юли няма нито един случай на Covid-19. На фона на увеличените случаи през последните седмици в страната, в завода за керамика също бяха установени такива.

Първият случай с Covid-19 беше установен на 9 юли и съгласно изискванията на здравните органи всички контактни лица бяха изолирани и тествани. Своевременно е извършена допълнителна пълна дезинфекция на всички производствени и офис помещения, разделени са потоците на влизане и излизане на работниците по смените и се прилага засилен контрол по изпълнението на всички въведени мерки.

Като превантивна мярка срещу разпространение на COVID-19, компанията инициира масово тестване на всички работници и служители, работещи на територията на завода, включително и тези на обслужващите фирми. Три лицензирани лаборатории извършват PCR-тестове на място в завода, очакваме всички тестове да бъдат извършени около края на седмицата.

Заедно с контактните на първите положителни случаи на Covid-19, към момента са направени тестове на над 450 човека. Установени са общо 16 положителни случаи, включително първите случаи и техните контактни лица. От тях девет човека са от Габрово, от Велико Търново – четирима и от Севлиево – трима. Само един служител е под лекарско наблюдение в болница. Той е в Инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ в гр. Габрово и бързо се подобрява. Останалите са на лечение вкъщи или са под домашна 14-дневна карантина и са безсимптомни.

Заводът за керамика продължава да работи по установения график. Ръководството на компанията вярва, че ще се справи с това голямо изпитание. Като отговорен работодател винаги сме се грижили и ще продължим да се грижим с всички сили и средства за здравето на нашите служители.